19 Mart 2015 Perşembe

Açlık Grevcilerinin Sağlık Durumları ile Güncelleme

Bu gün açlık grevinin 16. günü (17/03/2015)

images.watchit

A.Theofilou, 32 yasında, vücut ağırlığının 9,2% sini kaybetmiş durumda. Soluk renkli ve bitkin. Dişeti çekilmesi , düşük tansiyon, ve alt bacaklarında şiddetli kas spazmları çekiyor. Kanında yüksek miktar urik asit var. Eğer rıza gösterirse  hastaneye yatması gerekli.


koufodinas

D.Koufondinas, 57 yasında, Vücut ağırlığının %9 unu kaybetti. Benzi soluk, yavaş yürüyebiliyor ve yürürken denge sorunu yaşıyor. Soğuğa karşı tamamen dayanıksız, deri-su oranı oldukça düşük durumda. Diş eti kanamaları yaşıyor. Dik oturmaya çalışırsa Şiddetli orthostatic hipertansiyon ve baş dönmeleri yaşıyor. Konsantrasyon zayıflığı ve hafif göğüs ağrıları var. Son elektrokardiyograf İskemik Miyokardi hastalığı şüphesini arttırdı. Geçen haftaki laboratuar testleri yüksek urik asit gösteriyordu. Koufodinas geçmişte de uzun açlık grevlerinde bulunmuştu ve buna bağlı olarak genel sağlık durumu zaten çok iyi değil.

5f7c4132-4238-4f4a-a52c-fec95fb5a657news.ap.org_t180

K.Gournas, 34 yasında, vücut ağırlığının 9,4% unu kaybetmiş durumda. Bitkin, benzi soluk. Kronik gastrit nedeniyle karın alt duvarındaki şiddetli rahatsızlık zayıf uyku çekmesine neden oluyor. Oturup kalkarken hareketlerinde aritmi yaşıyor. Diş etlerinde kanamalar ve cekilme var. kanında aşırı urik asit birikmesi var. Kan şekeri düşük. daha ileri muayene için hastanede yatılı bulunması gerekiyor.




84A7B2A6F9AB976CE0AD00B4B05900D1-600x360

N.Maziotis, 44 Yasında, vücut ağırlığının 9,3% unu kaybetmiş durumda . Bitkinlikle alakalı şikayette bulunmasa da dik durmaya çalışırken (orthostatic ) denge kaybi yasiyor. test sonuçları düşük tansiyon ve düşük kan şekeri gösteriyor. Onun da kanında yüksek miktar urik asit çıktı. Maziotis’in sağ üst kolunda çok fazla sayida dışardan fiksasyon yapılmış kırık var. Fiksasyonların yapıldığı yerlerden dışariya yeşil renkli bir sıvı akmakta. Daha sonra yapılan röntgenler, Mazıotis’te kemik iliği iltihabı başlangıcını gösteriyor. Açlık grevine devam etme ve savunmasız bağışıklık sistemi maziotis için yüksek risk içermekte. Acilen ortopedi ve iltihap tedavisi görebileceği bir hastaneye yatırılmalı.
Kısaca dört açlık grevi eylemcisi de önemli ve kritik beden kaybı yaşıyor. laboratuar sonuçları artan kas doku yıkımlarını gösteriyor. Üç açlık grevi eylemcisinde co-morbidity (birden fazla hastalığı aynı anda yaşama) var. Eğer rıza gösteriyolarsa tıbbi tedaviye ihtiyaçları var.
Tam tersine herhangi tıbbi bakımın olmadığı bir yerde kalıyorlar. Hapishane de bir tedavi odası bulunuyor ancak herhangi bir doktor yok. Hemşire dahi yok. Atina’da Tutsakların tedavi için gönderildiği lamia Hastanesi tamamen problemli ve açlık grevcilerinin acil gereksinimlerini karşılayamaz. Domokos Cezaevindeki  tutsaklar için benzer sorunlar yaşanmıştı.

Olga Kosmopoulou, Patoloji Uzmani
Vasiliki Korvesi,  Radyograf

-Sosyal Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder